Redirect forums to https

Broken link? Feature request? Anything related to the Spectrum Computing website here.
thricenightly
Berk
Posts: 1
Joined: Mon Nov 13, 2017 12:56 pm

Redirect forums to https

Post by thricenightly » Mon Nov 13, 2017 5:17 pm

Navigating to spectrumcomputing.co.uk/forums/ takes you to the insecure http port. It doesn't redirect to the https port, so browsers complain about insecurities, etc.

You should get that fixed. :)
0 x

User avatar
Mike Davies
Berk
Posts: 43
Joined: Mon Nov 13, 2017 10:11 am

Re: Redirect forums to https

Post by Mike Davies » Mon Nov 13, 2017 7:59 pm

Another side-effect of the forum being accessed by http is that login quietly fails. In Vivaldi 1.12.955.48 at least. Just ran into that problem myself now. So switch to https if login looks like it's not working.
0 x

administrator
Forum moderator
Posts: 17
Joined: Wed Nov 08, 2017 6:48 pm

Re: Redirect forums to https

Post by administrator » Mon Nov 13, 2017 8:11 pm

OK, it should be working now. I have edited the settings in phpBB and added some code to the .htaccess file. You will probably need to delete cookies.
0 x

User avatar
R-Tape
Site Admin
Posts: 276
Joined: Thu Nov 09, 2017 11:46 am

Re: Redirect forums to https

Post by R-Tape » Mon Nov 13, 2017 8:25 pm

I didn't have any problems all day, then in the last hour I started to get the certification error. Just cleared cookies and I can log in without the same warnings but it still says certificate error at the top of the screen. Weird.
0 x

Ralf
Microbot
Posts: 137
Joined: Mon Nov 13, 2017 11:59 am
Location: Poland

Re: Redirect forums to https

Post by Ralf » Mon Nov 13, 2017 8:31 pm

I have this error too. You can force Firefox to ignore it but it's uncomfortable and may put many people away from entering the forums. It would be really urgent to correct it.
0 x

User avatar
PeterJ
Site Admin
Posts: 115
Joined: Thu Nov 09, 2017 7:19 pm
Location: Surrey, UK

Re: Redirect forums to https

Post by PeterJ » Mon Nov 13, 2017 8:39 pm

Hi,

Its strange I'm testing it on multiple machines and browsers and not getting an error. Can you post a screenshot of the error?

Image

Thanks
0 x

User avatar
R-Tape
Site Admin
Posts: 276
Joined: Thu Nov 09, 2017 11:46 am

Re: Redirect forums to https

Post by R-Tape » Mon Nov 13, 2017 8:53 pm

Image

Here we go. Microsoft Edge.
0 x

User avatar
Mike Davies
Berk
Posts: 43
Joined: Mon Nov 13, 2017 10:11 am

Re: Redirect forums to https

Post by Mike Davies » Mon Nov 13, 2017 8:57 pm

R-Tape wrote:
Mon Nov 13, 2017 8:53 pm
Image

Here we go. Microsoft Edge.
Is Microsoft Edge hiding the full domain name per-chance? (Maybe the domain in the URL bar is actually "www.spectrumcomputing.co.uk"). I noticed a few redirects earlier ending up on www. (After clicking a link in the Notifications dropdown in the top bar, and posting a response to a post, but both of those PeterJ seems to have fixed now).
1 x

User avatar
PeterJ
Site Admin
Posts: 115
Joined: Thu Nov 09, 2017 7:19 pm
Location: Surrey, UK

Re: Redirect forums to https

Post by PeterJ » Mon Nov 13, 2017 9:00 pm

This is strange, I get know problems on Edge. If there are any security experts out there who can help please send me a PM.

Peter

Image
0 x

User avatar
R-Tape
Site Admin
Posts: 276
Joined: Thu Nov 09, 2017 11:46 am

Re: Redirect forums to https

Post by R-Tape » Mon Nov 13, 2017 9:04 pm

Cleared all history again.

I type spectrumcomputing.co.uk, takes me here no problem:

https://spectrumcomputing.co.uk/

I click the forums button, takes me here no problem.

https://spectrumcomputing.co.uk/forums/

I click login, takes me here no problem:

https://spectrumcomputing.co.uk/forums/ ... mode=login

I type in my user/password, and it goes here:

https://spectrumcomputing.co.uk/forums/ ... mode=login

Firstly this ^doesn't work, just hangs as a blank page.

I click the back button, takes me here:

............

and that has the full page certificate thing.
0 x

Post Reply